Maar liefst 60 procent van de Nederlandse bedrijven sleutelt aan de verhouding variabel en vast loon of heeft de intentie dit in de komende twee jaar te gaan doen.
Organisaties maken zich grote zorgen over vertrekkende toptalenten, maar zijn niet bereid hen te houden tegen een hoger salaris.
Bijna de helft van de jongeren snapt bar weinig van wat er allemaal komt kijken bij werken en het verdienen van een salaris. Vaak hebben ze niet eens notie van wat op hun loonstrookje staat.
De pilot voor belastingdeurwaarders waarin zij toegang tot actuele loon- en uitkeringsgegevens van Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) kregen, is succesvol gebleken. Tijdens de proefperiode was de toegang voorbehouden aan belastingdeurwaarders van vier gemeenten.
Het Europese Hof van Justitie (HvJ) heeft onlangs beslist geen bezwaren te zien in het huidige Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (BUA) als het gaat om bepaalde kosten, waarvoor de aftrek van voorbelasting onder voorwaarden is uitgesloten.
Vanaf 1 maart 2010 is de Verordening Human Resource Management Plus (HRM+2010) van kracht. Er is dit jaar € 4.475.000 beschikbaar. De HRM+ regeling biedt mkb’ers in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen de mogelijkheid om hun personeelsbeleid te professionaliseren. De regeling is het vervolg op Human Resource Management Plus 2009 (HRM+2009).
Wordt u in het kalenderjaar 2010 62 en werkt u door, dan heeft u recht op de doorwerkbonus. In dit geval 5 procent van uw inkomen.
Mensen werken harder als ze een bonus krijgen, die ze kunnen verliezen als ze bepaalde resultaten niet behalen. Tenminste, dit geldt voor werknemers van een Chinese elektronicafabriek, die meewerkten aan een Amerikaans onderzoek, aldus Z24.nl.
Werkgevers willen steeds meer af van de traditionele dertiende maand die ze rond de jaarwisseling betalen. Een vaste dertiende maanduitkering kan problemen geven voor bedrijven als de resultaten tegenvallen. Dit meldt bndestem.nl.
Slechts 15 procent van de werknemers verwacht volgend jaar een salarisverhoging naast de inflatiecorrectie. En 37 procent verwacht helemaal geen verhoging. De realiteitszin over de crisis lijkt daarmee groter te zijn geworden, want twee jaar geleden hield nog maar 18 procent er rekening mee geen salarisverhoging te zullen krijgen.