Slechts 18 procent van de HR-professionals in loondienst verwacht de komende twee jaar promotie te maken, terwijl 60 procent voorziet dat hun functie-inhoud in de toekomst zwaarder wordt. Daarnaast is ruim een kwart ontevreden met de hoogte van het salaris (27%). Dit blijkt uit het onderzoek ‘HR Trends 2009-2010’, een onafhankelijk, representatief onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft bekendgemaakt dat het kabinet met een pilot loondispensatie start om te achterhalen of het inzetten van loondispensatie de kansen van mensen met een arbeidsbeperking op een reguliere baan verbetert.
Ondernemingen en burgers moeten betere rechtsbescherming krijgen bij een informatieverzoek of bij opgelegde administratie- en bewaarverplichtingen van de Belastingdienst. Dat willen de Tweede Kamerleden Dezentjé Hamming (VVD) en Paul Tang (PvdA).
Bij een nachtelijke controle van negentien fastfoodrestaurants in het westen van Nederland bleek in vier gevallen sprake van illegale arbeid. Ook bleken 14 van de 44 gecontroleerde schoonmakers en horecamedewerkers aan het werk met een bijstands- of ww-uitkering. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Om bonusexcessen voortaan uit te bannen, moeten de Raden van Commissarissen van de meeste grote bedrijven in Nederland grondig op de schop. De huidige generatie commissarissen is voor een groot deel gestoeld op het old boys network, waarin te weinig ruimte is voor tegenspraak en kritiek op de Raden van Bestuur.
U moet nog even geduld hebben, want de invoering van de nieuwe loonaangifte is opnieuw uitgesteld en wel tot 1 januari 2011. De eenduidige manier voor werkgevers voor het aanleveren van loongegevens aan de Belastingdienst, die op 1 januari 2010 zou ingaan, blijkt nog te veel risico’s met zich mee te brengen. Dat blijkt uit een proef.
Werknemers over de hele wereld halen liever voldoening uit hun werk dan dat ze hoge beloningen opstrijken of promotie maken, ondanks de recessie. Dat beweert uitzendorganisatie Kelly Services op basis van eigen onderzoek.
Voor bonussen geldt: beloofd is beloofd. Of niet? Uit jurisprudentie blijkt dat zulke beloften niet altijd nagekomen hoeven worden. Maar dan moet wel sprake zijn van uitzonderlijke omstandigheden.
Steeds meer bedrijven raken betrokken bij de financiële problemen van hun personeel, met vergaande financiële gevolgen voor het bedrijf zelf. Dit blijkt uit een peiling die het Nibud heeft gehouden in samenwerking met Divosa (koepelorganisatie van directeuren van sociale diensten in Nederland).
Ongeveer een kwart van alle werkgevers uit het MKB gebruikt prestatiebeloning om een deel van de werknemers te belonen. Naar eigen zeggen doen ze dit vooral om goede mensen te motiveren en langer bij het bedrijf te houden. De feiten lijken dit te ondersteunen: hoe langer een werknemer al in dienst is, hoe vaker prestatiebeloning wordt ingezet. Dit blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM naar de manier waarop MKB-bedrijven hun best betaalde werknemer beloonden.