Minister Donner van Sociale Zaken heeft een manier bedacht waardoor mensen die met de levensloopregeling met vervroegd pensioen zijn gegaan niet langer de zogeheten doorwerkbonus krijgen.
Minister Donner verwacht niet dat het aantal jonggehandicapten met een uitkering (Wajongers) binnen tien tot vijftien jaar zal stijgen tot een half miljoen. De voorspelde groei tot een half miljoen zal volgens hem veel later intreden. “Mogelijk in 2050, maar dan is het nog onaanvaardbaar, gewoon uit maatschappelijk oogpunt”, aldus de minister zaterdagavond in een uitzending van Nova. Zo meldt Szw.nl.
Een goede loonadministratie is nu meer dan ooit van belang. Sinds 1 januari is het Wetsvoorstel fiscale rechtshandhaving in werking getreden. Daardoor zijn de regels verscherpt voor werknemers die niet zijn opgenomen in de loonadministratie. Dat meldt de Belastingdienst.
Werkgevers die werknemers in dienst nemen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt of langer dan één jaar werkloos zijn, kunnen hiervoor een jaar lang subsidie krijgen. Dit is de kern van het Wetsvoorstel stimulering arbeidsparticipatie (Stap), waarmee de ministerraad op voorstel van minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingestemd.
Een proef waarbij groepen samenwerkende bedrijven werknemers herplaatsen die met ontslag bedreigd worden, is succesvol. Van de 650 werknemers van wie de baan op de tocht stond, hebben er nu al meer dan de helft een nieuwe baas: 340. Het gaat vooral om oudere werknemers. Dit blijkt uit de Tussenrapportage Experimenten Van Werk Naar Werk, die minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Collega’s die elkaar regelmatig aanraken zijn productiever op het werk. Iemand meteen om de hals vliegen hoeft niet per se, ook een handdruk of een schouderklop werkt. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.
61,6 Procent van de Nederlandse medewerkers gelooft niet een loonsverhoging te krijgen die hoger is dan de inflatiecorrectie. Hiermee zijn Nederlanders aanzienlijk minder positief dan de rest van de Eurozone met een gemiddelde van 54,4 procent.
Het ontwerpbesluit van de eenduidige loonaangifte ligt bij de Kamer. Daaruit blijkt dat de activiteiten om per 1 januari 2010 te kunnen starten met de voorbereidingen voor de invoering van de eenduidige loonaangifte per 1 januari 2011 op schema liggen.
In Nederland valt de stijging van het salaris minder hoog uit dan eerst werd verwacht. Terwijl in het oostelijke deel van Europa de lonen juist stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group.
Herinnert u zich nog dat bij het uitbreken van de crisis de overheid de kenniswerkers van bedrijven die met omzetdaling kampten met subsidie bij kennisinstellingen parkeerde? Ruim 90 procent is inmiddels weer aan het werk bij zijn oude werkgever.