Vanaf begin oktober, UWV streeft naar 7 oktober, kunnen bedrijven de eindafrekening voor NOW 1 aanvragen. Hierbij wordt gekeken naar de daadwerkelijke omzetdaling in het eerste subsidietijdvak (maart, april en mei). Afhankelijk daarvan wordt de subsidie aangevuld. Maar het kan ook dat het bedrijf het beter heeft gedaan dan verwacht, en het omzetverlies hierdoor lager is dan begroot. Dan moet er subsidie worden terugbetaald. Ook daalt het subsidiebedrag als de loonsom is gedaald.
In het tweede noodpakket zijn voor de NOW ruim 65.000 aanvragen ingediend door bedrijven. Hiervan zijn er ruim 63.000 toegekend en 2000 afgewezen. In totaal vertegenwoordigen deze bedrijven ongeveer 1,3 miljoen werkenden.
Het kabinet komt met een nieuw steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket - waaronder verlenging van de NOW-regeling - loopt tot 1 juli 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren.
De wereldwijde pandemie heeft over het algemeen geen invloed gehad op de loonsverhogingen die Nederlandse bedrijven dit jaar aan hun personeel hebben gegeven, blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson (NASDAQ: WLTW), hoewel dat niet voor alle sectoren geldt.
62% van de Nederlandse werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Problemen die je via flexibele verloning grotendeels kunt voorkomen aldus Ties Roodhart, general manager Benelux bij Wagestream.
In het speelveld van internationale, multi-country payroll krijgen organisaties met flinke uitdagingen te maken. De tijd dat er simpelweg aan leveranciers gevraagd werd om een softwarepakket te leveren voor salarisverwerking, is al lang voorbij. Wat zijn belangrijke uitdagingen waar organisaties, groot en klein, internationaal tegenaan lopen en wat is de impact daarvan? Hoe kunnen ze deze tackelen? Een ding is zeker: zonder goede partner lukt ze dat niet.
Het aantal bedrijven dat tegemoetkoming in de loonkosten wil van de overheid via de NOW-regeling, is bij de tweede versie van het pakket fors lager dan bij de start van de coronacrisis in maart. Tweeënhalve week na het begin van de tweede NOW-ronde, hebben 30.797 bedrijven een aanvraag gedaan. Bij de eerste versie van de NOW-regeling, in maart, stond de teller na tweeënhalve week op ongeveer 97.000 bedrijven.
Per 1 juli wijzigen enkele regelingen. Zo krijgen partners 5 weken extra geboorteverlof en kunnen werkgevers met de Barometer Culturele Diversiteit inzicht krijgen in de culturele diversiteit van hun organisatie. Een overzicht.
Fijn nieuws van de belastingdienst: organisaties die in 2019 voor de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) in aanmerking kwamen krijgen hun definitieve berekeningen al tussen 24 en 30 juni opgestuurd. Dit is bijna een maand eerder dan vorig jaar! Nog fijner, ook de uitbetalingstermijn is verkort. In plaats van zes weken na ontvangst van de berekeningen, krijgen organisaties nu al uitbetaald in de eerste week van juli 2020.
De NOW is met ingang van 1 juni verlengd met 4 maanden tot 1 oktober. Deze NOW2.0 kan vanaf 6 juli worden aangevraagd en voorziet in tegemoetkoming op de loonkosten vanaf 1 juni. Een van de voorwaarden in de NOW 2.0 is dat de werkgever gedurende de periode van 1 juni en 30 september 2020 geen ontslagaanvraag doet bij UWV wegens bedrijfseconomische redenen.