Functie:Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheids (DIG) expert
Organisatie:Sparkling Gems
Ashmita Krishna Sharma is de oprichtster en Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheids (DIG) expert van Sparkling Gems. Na een carrière van 10 jaar als veranderkundige bij organisaties als Shell, Deloitte en Mediq gooide ze het roer om in haar persoonlijke zoektocht naar zingeving en waardevol werk. Met haar organisatie Sparkling Gems geeft ze uiting aan haar missie organisaties te helpen naar gelijkwaardige systemen op de werkvloer waar elk talent tot hun volle potentieel kan ontwikkelen. Hiervoor maakt ze gebruik van de kracht van serious games. Ze schrijft over verschillende thema’s binnen DIG waarbij ze discussie en controversie niet schuwt. Onlangs werd ze LinkedIn Top Voice 2024
Bijdragen
Blog
De Werelddag Mentale Gezondheid had dit jaar als speciale focus mentale gezondheid op het werk. Daar zit nog best een stigma en taboe op. De onzekerheid en angst gezien de staat van de wereld is de nieuwe roze olifant op de werkvloer. Meer aandacht, interesse en dialoog zijn hard nodig, schrijft Ashmita Krishna Sharma. ‘Met kleine acties naar meer zinvolle verbindingen op de werkvloer’
Blog
Wie zich altijd al ergerde aan diversiteitsquota en trainingen sociale veiligheid op de werkvloer kan weer breed glimlachend en billenknijpend door de gangen huppelen, ziet Ashmita Krishna Sharma. DEI verkoopt niet. Wellicht helpt andere terminologie de gapende kloof tussen cijfers en onderbuikgevoel te overbruggen.
Blog
Aandacht voor gendergelijkheid blijft broodnodig, want in het huidige tempo bereiken we die pas over 72 jaar. Wat kunnen we hier leren van lichtend voorbeeld IJsland?
Blog
Beste HR-collega,
Gelukkig nieuwjaar! Terwijl we het nieuwe jaar met oliebollen en goede wensen begroeten, werpen we ook een blik op wat 2024 voor ons in petto heeft. Het wordt het jaar van de draak. Kracht en moed is wat er nodig is. Wat voorspelt dat? Graag draag ik mijn steentje bij aan wat ons te wachten staat op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid (DIG) op de werkvloer.
Blog
We hebben al ruim 48 jaar wetgeving voor gelijke beloning maar de loonkloof tussen m/v is er nog steeds. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de loonkloof? Wie is de Nederlander die op 1 wordt gezet? Is dat de 7 of 6-vinker waarbij meer dan 50% van de bevolking (wij, vrouwen) uitgesloten wordt? In het partijprogramma van de PVV wordt met geen woord gesproken over de loonkloof dan wel financiële onafhankelijkheid van vrouwen. Wel willen ze af van ‘diversiteitsgeneuzel’. Alle ogen en hoop zijn nu gericht op de Loontransparantiewet. Vanaf 2024 wordt deze wet als implementatie van de EU Richtlijn in alle lidstaten geïmplementeerd. Gaat dat werken? Ik geloof erin en pleit voor extreme transparantie.
Blog
Wat kunnen werkgevers doen om religieuze inclusie te bevorderen, juist nu in een tijd van polarisatie en onzekerheid?