Nederlandse werknemers denken tegenwoordig een stuk concreter na over hun carrière. Zes van de tien zegt in grote lijnen te weten wat hij wil bereiken en 17 procent weet zelfs precies waar hij over vijf jaar wil staan. Twee jaar geleden was dat nog 13 procent. Dit blijkt uit een tweejaarlijkse opiniepeiling van Monsterboard.nl onder 750 respondenten.
Maar liefst 14 jaar heeft de FNV er aan moeten trekken. Maar nu heeft Bureau Beroepsziekten (BBZ) haar langst lopende zaak - voor een RSI-patiënt - tot een goed einde weten te brengen. BBZ-directeur Jan Warning is blij dat deze zaak eindelijk heeft geleid tot schadevergoeding, zo meldt het FNV.
Ondernemers willen niet meer betalen voor langdurig ziekteverzuim dat het gevolg is van activiteiten die werknemers in hun vrije tijd hebben ontplooid. MKB Nederland presenteerde de Tweede Kamer woensdag een lijst met oorzaken van ziekteverzuim waar werkgevers niet voor willen opdraaien. Zo meldt de Volkskrant.
Volgens het weekblad Stern zouden een aantal Duitse filialen van supermarktketen Lidl het eigen magazijnpersoneel stelselmatig met camera's hebben begluurd en afgeluisterd. Lidl zou onder meer hebben gekeken naar de frequentie van toiletbezoek en naar mogelijke liefdesverhoudingen op de werkvloer, zo meldt Zibb.nl.
Een werknemer die wil aantonen dat hij jaarlijks minder dan 500 kilometer privé rijdt, is vrij in het kiezen van zijn bewijs. Toch is een rittenadministratie veruit het meest betrouwbaar en biedt het de meeste kans op succes. Dit blijkt maar weer eens uit een uitspraak van de rechtbank in Arnhem (LJN: BC4620), zo meldt Salarisnet.nl.
Voor iedere werkgever is het van belang te weten hoe de pensioenopbouw tijdens levensloopverlof moet plaatsvinden. Hoe zit het in elkaar?
Hoewel de rechtspraak hierover niet consistent is, zijn rechters terughoudend met het ontbinden van een arbeidsovereenkomst tijdens ziekte. Alleen bij voldoende juridische grondslag heeft het verzoek tot ontbinding kans van slagen.
De groeiende groep van relatief rijke vijftigplussers zal rond 2020 de ‘dieselmotor’ vormen van de Nederlandse economie. Deze conclusie van wordt getrokken in de lente-editie van Rabobank Cijfers & Trends 2008.
Werkgevers mogen werknemers niet langer standaard binden aan een concurrentiebeding. Alleen als duidelijk is dat de medewerker over speciale kennis beschikt of dat de werkgever op een speciale manier in de medewerker heeft geïnvesteerd mag dat nog. Dit meldt Zibb.nl.
Mensen die vaak overwerken raken niet vermoeider dan hun collega's die het rustiger aan doen. Tenminste, als een werkweek beperkt blijft tot hoogstens 60 uur. Matig overwerk leidt zelfs tot grotere bevlogenheid blijkt uit promotieonderzoek van Debby Beckers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zo meldt Praktijkblad Preventie.