Bouwvakkers willen ook weleens wat later op de dag beginnen met werken. Maar bij veel bouwbedrijven zijn flexibele arbeidstijden niet bespreekbaar, stelt FNV Bouw.
Een werknemer is - nadat hij zich heeft ziek gemeld - spoorloos verdwenen. Zijn werkgever kan hem niet bereiken en hij reageert ook niet op oproepen van de arbodienst. Het contract is inmiddels van rechtswege geëindigd. Moet hij nu wel of niet ziek uit dienst worden gemeld?
“We stevenen af op een netwerk van netwerken, dat is de grootste verandering op de werkvloer de komende tijd. De vaste kern blijft behouden en de medewerkers die daartoe behoren moet je als werkgever zien te verbinden met de organisatiewaarden. Het gaat dus niet zozeer om binden en boeien, maar om verbinden.” Aldus professor Rob Vinke tijdens de afgelopen HRpraktijk Dag.
Arboregels werpen drempels op voor werkgevers wat thuiswerken betreft. Dit stelt de werkgroep mobiliteitsmanagement die het bedrijfsleven drie jaar terug oprichtte op verzoek van de overheid. De Telegraaf schrijft hierover.
Zeker duizend zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) hebben het UWV gevraagd hun zaak opnieuw te beoordelen.
Een gemiddelde organisatie heeft voor ruim vijf procent van haar personeelsbestand geen (extra) kosten bij ziekte. Deze werknemers hebben de zogenaamde ‘no-risk’-status doordat zij arbeidsgehandicapt of structureel functioneel beperkt zijn.
Nederland mag personeel dat ter beschikking wordt gesteld aan zogenoemde Euregio's vrijstellen van btw. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat bepaald door een beroep te verwerpen dat door de Europese Commissie tegen Nederland was ingesteld.
De Jager van Financiën heeft de Tweede Kamer dringend verzocht het na de val van het kabinet door de Kamer controversieel verklaarde wetvoorstel uniformering loonbegrip toch te behandelen. De Jager wijst in een brief op de gevolgen van het uitstel van de behandeling van het wetsvoorstel Uniformering loonbegrip. Deze zouden zeer nadelig zijn voor het bedrijfsleven.
Minister Donner is wars van één Europese regeling voor zwangerschapsverlof of pensioenen. Dat zou volgens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nadelig zijn voor Nederland. Hij vindt dat Nederland zijn eigen sociale zekerheidsstelsel binnen de EU dient te behouden.
Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) krijgen een extra steuntje in de rug. Door een versoepeling van de voorwaarden kunnen ze sneller in aanmerking komen voor een fiscaal voordeel.