De plannen van het kabinet om de AOW leeftijd te verhogen zullen ingrijpende gevolgen hebben voor zowel werkgevers als werknemers. En ook de ondernemingsraad zal het druk krijgen, voorspelt FNV bondgenoten.
Nederlandse bedrijven vinden dat studenten te weinig normbesef hebben. Dat blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie KPMG.
Voor gezondheidschecks op het gebied van hart- en vaatziekten, diabetes en chronisch nierfalen wordt een integrale kwaliteitsstandaard ontwikkeld. Het Diabetes Fonds, de Nierstichting en de Hartstichting zijn de initiatiefnemers van de Checkstandaard CardioMetabool Risico. Dit meldt Gezond in Bedrijf.
Aardappelverwerkingsbedrijf Avebe wil dat zijn werknemers voor hetzelfde geld langer doorwerken, dit moet gedwongen ontslagen voorkomen. De bonden zijn boos. Dat meldt de Volkskrant.
Nederlanders hebben een relatief korte werkweek, ze gaan al na 39,9 uur naar huis. Europese onderzoekers vergeleken de gemiddelde collectief afgesproken wekelijkse werktijden in Europa.
Het bedrijfsleven trekt 110 miljoen euro uit voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Dat meldt Colo, de samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs in het bedrijfsleven.
Nederland kende in 2008 een arbeidsparticipatie die tot de hoogste hoorde binnen de Europese Unie. De arbeidsdeelname van Nederlandse mannen was zelfs het hoogst. Ook de arbeidsparticipatie van 50- tot 65-jarigen was bovengemiddeld, maar wel duidelijk lager dan de hoogste percentages in Europa. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Door de recessie nemen bedrijven harde maatregelen om op hun kosten te besparen, waaronder ingrepen in hun personeelsbestand. Soms gaan die te ver, blijkt uit onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Hay Group waarover Managersonline.nl berichtte.
Een vrouw werd gekort op haar nabestaandenpensioen voor ieder jaar dat ze tien jaar jonger is dan haar overleden echtgenoot. Het pensioenfonds had dit volgens de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) niet mogen doen, omdat deze maatregel in de praktijk meer vrouwen dan mannen treft.
Werkgevers zijn vanaf half juli verplicht discriminatie op het werk te bestrijden, door een wijziging in de Arbo-wet. De Arbeidsinspectie zal in actie komen als er aanwijzingen zijn voor dergelijk ongewenst gedrag.