De ranglijst van beroepsziekten in 2008 wordt aangevoerd door aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met 42 procent. Gevolgd door gehooraandoeningen (34 procent) en psychische aandoeningen (17 procent). Dit blijkt uit het rapport Beroepsziekten in Cijfers 2009 van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), gebaseerd op 6952 meldingen van beroepsziekten in 2008.
Medewerkers met een burnout of alcoholprobleem kunnen voor een snelle behandeling en snel herstel terecht in een luxe privékliniek in Zuid-Limburg. Een behandeling in feng-shui-sferen versnelt het herstel, aldus Arbodienst VerzuimVitaal.
Verliefdheden, relaties en intieme vriendschappen met directe collega’s zijn vanaf 1 januari 2010 verboden bij L1, de provinciale omroep in Limburg. 'Wil je dit toch doorzetten, dan zal een van jullie beiden moeten vetrekken', zo valt te lezen in de interne richtlijn ‘(Affectieve) relaties op het werk’, die onder het personeel is verspreid.
Chronisch zieken en gehandicapten zijn straks op de arbeidsmarkt beter verzekerd en kunnen makkelijker van baan veranderen. De verzekeringssector schrapt namelijk de wachttijden. De afschaffing van wachttijden is een belangrijk onderdeel van het Van Leeuwen-convenant, afgesloten door het Verbond van Verzekeraars, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en het kenniscentrum Welder.
FNV Bondgenoten wil komend jaar de cao-onderhandelingen in met een looneis tussen de 1,25 en 2 procent. Als er afspraken te maken zijn over werkgelegenheid en scholing met werkgevers, wordt het 1,25 procent; anders 2 procent. Dit heeft de bondsraad van de grootse FNV-bond afgesproken.
Slechts een derde van alle werkenden werkt uit passie of persoonlijke bevrediging. Autonome motivatie heet dat. Het merendeel werkt puur voor het geld of omdat ‘het zo hoort’. Dit blijkt uit onderzoek van Securex.
Stel u krijgt een ontslagvergunning voor een werknemer wegens bedrijfseconomische redenen, en de betreffende medewerker vraagt vervolgens om een ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter. Dit laatste in verband met het verkrijgen van een aanzienlijke ontslagvergoeding. Wie trekt er dan aan het langste eind?
Uit een recente rechtelijke uitspraak blijkt maar weer eens dat u erg moet oppassen bij een ontslag op staande voet. Als u de wettelijke regels daarbij niet volgt, kan dit u namelijk lelijk opbreken.
Hoger opgeleide vrouwen hebben meer last van vermoeidheid op het werk dan andere werknemers. En dan gaat het met name om dames boven de vijftig. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht, TNO Kwaliteit van Leven, de Universiteit van Tilburg en Bureau Boelens.
De AOW-leeftijd kan pas na 2016 omhoog, anders ontstaan er grote problemen voor vutters. Dit schrijven de vier grote pensioenuitvoerders aan minister Donner van Sociale Zaken. ABP, PGGM, Achmea en MN Services stellen voor om met een uitvoeringstoets dreigende problemen in kaart te brengen. Het kabinet wil vrijdag een besluit nemen over verhoging van de AOW-leeftijd.