Een medewerker werkt sinds 2005 als huisschilder en is tot maart 2008 voorzitter van de OR. In oktober 2008 geeft hij zijn lidmaatschap van de OR op. In maart 2009 wordt een ontslagvergunning voor deze medewerker aangevraagd, aangezien er geen werk is. Volgens de medewerker houdt dit echter verband houdt met zijn voormalig lidmaatschap van de OR en hij verzoekt om ontbinding van de arbeidsovereenkomst onder vergoeding van € 20.000 bruto.
Voor steeds meer werknemers is het mogelijk om thuis te werken. In enkele jaren is het percentage werknemers dat valt onder een cao met afspraken over thuiswerken meer dan verdubbeld. Dit meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Vandaag is de nieuwe, sterk verbeterde versie van HRpraktijk.nl gelanceerd. Wat is er allemaal nieuw?
Re-integratiebedrijven en outplacementbureaus lijden erg onder het ‘chaotische uitvoeringsbeleid’ van het UWV. Zo zet het UWV ze onder meer onder druk om bestaande contracten open te breken en goedkoper te werken.
Na een periode van arbeidsongeschiktheid merkt de werkneemster dat zij te weinig salaris, vakantiegeld en ziekengeld heeft ontvangen. Zij verzoekt haar werkgever om deze fout te herstellen. Die weigert echter bij herhaling om het door de werkneemster gestelde tekort te betalen. Om toch betaling te verkrijgen, start de werkneemster een loonvorderingsprocedure bij de kantonrechter.
Een statutair bestuurder vraagt ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst aan. Partijen verschillen van mening over de samenstelling van de beloning in de kantonrechtersformule: moet de pensioenpremie al dan niet worden meegewogen?
Een mediaproductiebedrijf heeft de samenwerking met een werknemer die was ingehuurd via een payroll-bedrijf wegens bedrijfseconomische redenen beëindigd. De werknemer is het hier niet mee eens en stapt naar de rechter.
ANP meldt dat Nederland na Denemarken de meest lichamelijk actieve bevolking is. Veertien procent van de Europeanen sport nooit en kiest ook nooit voor een andere vorm van lichaamsbeweging. Een vijfde beweegt maar zelden.
Bijna 75 procent van de werknemers vindt dat een werkgever de werknemer mag attenderen op zijn (gebrek aan) vitaliteit. 40 procent vindt zelfs dat hij in móet ingrijpen. Dit en meer blijkt uit de online Vitaliteitspeiling van zorgverzekeraar CZ gehouden onder deelnemers van het Intomart GfK Online panel dat bestaat uit ca. 127.000 personen.
Werkgevers die hun personeel een mobiele telefoon verstrekken, hoeven daarvoor veel minder loonheffing te betalen dan de 22,69 euro per maand die de fiscus hen eerder in rekening heeft gebracht. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een zaak die jaren heeft voortgesleept.