De Verkeers Informatie Dienst stelt dat de verkeersintensiteit daalt met 20 procent -vergelijkbaar tijdens de vakantieperiode- er geen knelpuntfiles meer zijn. Een belangrijk middel om het fileprobleem op te lossen is flexibel werken. Voor de concrete invoering hiervan heeft Qidos het kennisplatform www.flexibelwerken.nl geïntroduceerd, met visies en best practices van werkgevers, vakbonden en organisaties.
Als een arbeidsovereenkomst wordt opgezegd door de werkgever, kan deze tot de opzeggingsdatum op verzoek van de werknemer door de kantonrechter worden ontbonden op grond van gewichtige redenen dan wel veranderingen in de omstandigheden.
De Raad van Commissarissen van Connexxion treft, alvorens te privatiseren, een regeling met de achttien belangrijkste medewerkers die moet voorkomen dat zij de onderneming verlaten, worden weggekocht of zich tegen de nieuwe aandeelhouder verzetten. Onder bepaalde voorwaarden hebben de medewerkers aanspraak op een aanvullende schadeloosstelling. Moet voor zo'n regeling instemming worden gevraagd van de OR?
Een leidinggevende in een poolcentrum wordt door zijn werkgever op staande voet ontslagen nadat hij een fles Bacardi heeft weggenomen terwijl hij niet aan het werk was. Maar is dit wel gerechtvaardigd?
Eén op de tien werknemers heeft momenteel te maken met treiterende collega's, zo blijkt uit onderzoek waar de Britse krant The Guardian over schrijft. Oorzaak: de recessie.
Een werknemer meldt zich ziek nadat hij geen overeenstemming met zijn werkgever kan bereiken over een wijziging van een eerder vastgestelde vakantieperiode. Hierop wil de werkgever overgaan tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Wat beslist de rechter in dit geval?
Werknemers die meer dan 20.000 euro per jaar verdienen, zien het om fiscale redenen niet zitten om meer te gaan werken of een opleiding te gaan volgen. De belastingdruk is boven dit inkomen zo hoog, dat er geen stimulans is om een hoger inkomen te genieten. Dat constateert het Centraal Planbureau (CPB) op basis van een onderzoek naar de ‘marginale belastingdruk’.
Niet alleen mensen die fysiek zwaar werk doen, maar ook zij die psychisch zwaar werk doen, zoals politiemensen en verpleegkundigen, moeten uitgezonderd worden van de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Dat stellen drie onderzoekers van TNO in een artikel in het economenblad ESB.
Ook in 2009 is het aantal arbeidsongevallen gedaald. Jonge en onervaren medewerkers lopen nog steeds de meeste kans om slachtoffer te worden van een bedrijfsongeval. Dit stelt SD Worx, aanbieder van payroll- en HR-diensten.
De Centrale Raad van Beroep oordeelt dat een agent die tijdens zijn werk door een tekenbeet de ziekte van Lyme opliep, een beroepsziekte heeft. Omdat de werkgever niet gezorgd heeft voor beschermende kleding tegen de tekenbeten, mag hij het salaris dan ook niet verlagen.