De bereidheid om tot het 65e jaar door te werken, neemt toe. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die TNO heeft gepubliceerd.
Honderd ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de regio Amsterdam doen binnenkort mee aan een proef waarbij werknemers ook op een andere plek kunnen werken. Doel: het tegengaan van files.
Vrouwen met een deeltijdbaan die meer willen werken, slagen hier vaak niet in. Een op de vijf vrouwen die minder dan 25 uur per week werken, wil best meer werken. Slechts de helft van hen lukt dit ook. Dit blijkt uit de publicatie ‘Deeltijd (g)een Probleem’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
De beleidsregels voor arbeidsomstandigheden blijven voorlopig gehandhaafd. Dit heeft Minister Donner van SZW de Tweede Kamer toegezegd. Aanvankelijk was het de bedoeling de beleidsregels per 1 januari 2010 te laten vervallen.
Hoewel de werknemer de arbeidsovereenkomst (nog) niet heeft getekend, begint de werknemer toch met zijn werkzaamheden. Binnen een maand ontslaat de werkgever de werknemer onder verwijzing naar het proeftijdbeding in de ongetekende arbeidsovereenkomst. Is dit ontslag rechtsgeldig?
Zestig procent van de werknemers gaat na de vakantie weer met plezier aan het werk. Dit is zes procent meer dan in 2008. Zo blijkt uit onderzoek van Unique Uitzendburo.
Donderdag heeft de SER-commissie de door het kabinet vastgestelde deadline overschreden. Vervolgens is het kabinet nu aan zet. Het is echter niet zo dat het kabinet nu vrij baan heeft om allerlei veranderingen door te voeren. Een verhoging van de AOW-leeftijd brengt nog vele uitvoeringsproblemen met zich mee, zo schrijft de volkskrant op vrijdag 2 oktober.
Een op de vijf vergaderingen is onnodig. Dit vindt althans 42 procent van de Nederlandse managers. Voornaamste irritatie is de onvoldoende voorbereiding van collega’s. Hierdoor verliezen de vergaderingen vaak hun nut. Dit blijkt uit de uitkomsten van het Workplace Survey uitgevoerd door Robert Half.
Na de overgang van een concessie ontstaat een geschil over de vraag of de ondernemingsraad mee is overgegaan.
U heeft een werknemer waarmee u niet verder wilt en u laat uw advocaat een ontbindingsverzoek indienen bij de kantonrechter. De rechter ontbindt weliswaar de arbeidsovereenkomst, maar hij kent tot uw grote schrik een forse ontslagvergoeding toe.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling