Het Charter Talent naar de Top is een bewezen onmisbaar instrument voor een duurzaam diversiteitbeleid van bedrijven en instellingen. Dit concludeert de Stichting Talent naar de Top uit de Monitor Talent naar de Top 2010, uitgebracht door het Sociaal en Cultureel Planbureau en Commissie Monitoring Talent naar de Top.
In 2010 had 15 procent van de werknemers minstens een keer per week hinder bij het uitvoeren van het werk door onnodige administratie. Veel werknemers zien slecht functionerende collega’s als een belemmering. Ook zorgen vervoersproblemen regelmatig voor belemmeringen bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dit blijkt uit onderzoek van TNO en CBS.
De helft van de Nederlanders zegt voor een mobiliteitsbudget te kiezen voor hun woon-werkverkeer als dat mogelijk zou zijn. Een kleinere groep van 34 procent houdt het bij een leaseauto. Dat blijkt uit de Maatschappij Monitor, een onderzoek van verzekeraar Achmea.
Veel organisaties zijn niet in staat effectief hun verzuimcijfers te beheren wegens gebrek aan goede gegevens. Dit blijkt uit onderzoek van Mercer. Hoewel de meerderheid toegang heeft tot eenvoudige gegevens over het aantal dagen dat hun werknemers afwezig zijn, zegt slechts een derde van de ondervraagden dat zij de oorzaak van het verzuim kunnen achterhalen.
Meer dan een kwart van de Nederlandse kantoormedewerkers moet wel eens overwerken doordat men het werk niet goed georganiseerd heeft. Een op de vijf krijgt het werk soms niet op de afgesproken tijd af of krijgt ruzie met collega’s of leidinggevenden door ongeorganiseerd werken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 700 kantoormedewerkers, uitgevoerd door Right Marktonderzoek in opdracht van DYMO.
Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn positief over de hoeveelheid werk binnen hun vakgebied. Dat blijkt uit een enquête die online netwerk www.ininterim.nl hield onder ruim 1400 professionals.
Er mogen geen Roemenen en Bulgaren worden ingehuurd voor het oogstseizoen. Dit vindt minister Kamp van Sociale Zaken. De boeren en tuinders moeten werknemers zoeken in Nederland of de 25 andere landen van de Europese Unie.
Cees blijkt de meest voorkomende naam voor CEO’S in Nederland te zijn. Wereldwijd komen de namen Peter en Deborah het meest voor onder CEO’s. Zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn.
Wist u dat een Belgische werknemer gemiddeld 77 procent minder bijtelling betaalt dan een Nederlandse werknemer? Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) onderzoekt elk jaar de verschillen in de bijtelling van omringende landen. Het contrast met de omringende landen is in 2011 weer groter geworden.
De doorwerkCAO is verlengd tot 31 december 2013. De Vereniging van Doorwerkgevers en de Landelijke Belangenvermenging hebben overeenstemming bereikt. De nieuwe cao is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling