84 Procent van de kolfruimtes voldoet niet aan alle eisen en 2 op de 10 vrouwen hebben zelfs helemaal geen kolfruimte tot hun beschikking zo blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl. De wettelijke eisen aan een kolfruimte op een rij.
Werkgevers voldoen vaak niet aan de wettelijke rechten die een borstvoedende werkneemster heeft zo blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl. Wat zijn die rechten en dus de plichten voor werkgevers?
Planten op de werkvloer dragen bij aan het welzijn van medewerkers, meer zuurstof en zelfs verhoging van de productie. Op het gebied van interieurbeplanting staan de ontwikkelingen dan ook niet stil: 5 actuele groentrends.
Niet minder dan een half miljoen mensen in Nederland hebben last van pesten op de werkvloer. Van ogenschijnlijk onschuldige plagerijen tot stelselmatige intimidatie en vernedering. Pesten op het werk verhoogt de kans op stress, psychische problemen, depressies en zelfs langdurige uitval. Naar schatting zijn elk jaar 4 miljoen verzuimdagen terug te voeren op pesten. Hoe voorkom je dat pesten in de organisatie de ruimte krijgt?
Staan of lopen tijdens kantoorwerk moet net zo gewoon worden als zitten. Daarvoor is volgens het Diabetes Fonds en het Kenniscentrum Sport een omslag nodig in zowel de sociale werkomgeving als de fysieke werkomgeving. Wat kunt u allemaal doen om zitgedrag te ontmoedigen?
Driekwart van de werknemers wordt door hun werkgever niet gestimuleerd om de trap te nemen. En dat is niet hoe het zou moeten aldus Prof. dr. Erik Scherder, ambassadeur van de Nationale Traploopweek. Dagelijks geeft hij tips om minder zitten te bevorderen.
Afleiding en gebrek aan concentratie vormen een groot probleem in flexibele kantooromgevingen. Geluiden en spontane vragen van collega's worden het meest genoemd als ongewenste afleiding door medewerkers. Wat kun je hieraan doen?
In de Verenigde Staten, Japan en China is het al heel gebruikelijk: even een dutje tijdens het werk om bij te tanken. Dat kan een positief effect hebben op de productiviteit, concentratie én psychische en fysieke gezondheid. In Nederland is slapen op het werk nog niet zo’n geaccepteerd verschijnsel, al lijkt ook hier de ‘powernap’ in opmars. Hoe zet je hem effectief in? Over de praktische bezwaren en de speciale powernapstoel.
De meeste werkgevers hebben geen idee dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de leefstijl van hun personeel. Terwijl ze al met eenvoudige aanpassingen het gedrag op de werkvloer gezonder kunnen maken. Zelfs kleine werkgevers besparen daarmee honderden euro’s per jaar.
Ruim 40 procent van de Nederlanders zou zichzelf niet laten thuiswerken. Afleiding en een slechte inrichting van de thuiswerkplek dragen daaraan bij. Dat blijkt uit onderzoek van Manutan naar de efficiëntie op de werkvloer.