Als een werknemer minder uren wil gaan werken en de werkgever wijst het verzoek af, dan is er de weg van het kort geding. De werknemer wint in deze situatie vrijwel altijd. Zo ook in deze zaak die speelde bij de Kantonrechter Roermond.
Vooral in de sectoren schoonmaak, vleesverwerking, post, bouw, uitzendbranche, supermarkten, onderwijs, taxi en huishoudelijk werk worden werknemers onderbetaald en bestaan onvrijwillige of langdurige flexibele arbeidsrelaties. Dat stelt de FNV in het kader van de internationale actiedag voor Gewoon goed werk op 7 oktober.
Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil fundamentele herbeoordeling van de internationale boekhoudregels voor pensioenen. De minister schrijft dit in een brief aan de International Accounting Standards Board, die internationaal geldende boekhoudregels opstelt.
Een werknemer heeft recht op kortdurend zorgverlof voor de noodzakelijke verzorging van een zieke partner of inwonend kind. Noodzakelijk betekent dat de zorg door de werknemer moet worden verleend en niet op andere wijze kan geschieden. Uitgangspunt voor het verlenen van het verlof is dat de wederzijdse belangen van werkgever en werknemer moeten worden afgewogen.
De Belastingdienst geeft naar aanleiding van vragen over de recente publicatie 'Handreiking privégebruik auto voor de autobranche' antwoorden op haar website. Zo meldt Salarisnet.nl.
Wat betekenen de kabinetsplannen voor uw werknemers met kinderen?
De regeringsbegroting voor 2009 is weer gepresenteerd op Prinsjesdag. Voor veel bedrijven een belangrijke gebeurtenis omdat dan bekend wordt waar ze de komende periode financieel aan toe zijn. Wat betekenen de nieuwe kabinetsplannen voor u als werkgever?
De helft van de Nederlanders krijgt zijn betaald verlof niet op. Snoeien in de dagen vindt VNO-NCW. Niet verstandig aldus CNV.
Het komt regelmatig voor dat partijen bij het eind van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geen overeenstemming bereiken over de duur van de verlenging van het tijdelijke contract. Dat kan de werkgever duur komen te staan (kantonrechter Zwolle, 24 juni 2008, LJN: BD 5419).
Sinds deze maand werken ambtenaren in de Amerikaanse staat Utah nog maar vier dagen per week om daarmee de CO2-uitstoot terug te dringen en de stijgende brandstofprijzen het hoofd te bieden.