Werknemers moeten elk jaar zo veel mogelijk hun wettelijke en in de cao vastgelegde bovenwettelijke vakantiedagen opnemen. Ook als zij langdurig ziek, maar in staat zijn om op vakantie te gaan, moet de werkgever deze werknemers kunnen verplichten vakantie op te nemen.
Tijdens het werkbezoek van minister Donner van SZW op 1 juli j.l. aan Roemenië, was uitwisseling van sociale zekerheid door betere handhaving en goede uitvoering het speerpunt.
Twee nieuwe bedrijfscommissies voor de marktsector vervangen voortaan de bestaande 23 bedrijfscommissies. Deze commissies moeten op basis van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) bemiddelen bij geschillen tussen de OR en de werkgever.
Vinden uw werknemers ook dat u weinig doet om het rijden in de spits tegen te gaan? Het onderzoek in opdracht van de Task Force Mobiliteitsmanagement (TFMM) toont aan dat veel werknemers dat vinden en dat spitsmijden (werk)tijd kan besparen.
Het Nieuwe Werken (HNW) is een concept dat het arbeidsproces in een moderne samenleving vormgeeft. Soms wordt Het Nieuwe Werken gelijkgesteld aan flexwerken of thuiswerken, maar dat zijn slechts onderdelen ervan.
Twee nieuwe bedrijfscommissies voor de marktsector vervangen voortaan de bestaande 23 bedrijfscommissies. De twee bedrijfscommissies zijn door de bestuurskamer van de Sociaal Economische Raad (SER) ingesteld. Zij gaan op 1 juli en 1 september a.s. van start.
Tot nu toe is de lagere rechtspraak verdeeld als het gaat om de vraag of een payroll-werknemer een arbeidsovereenkomst heeft met de inlener. Het Hof Leeuwarden beantwoordde deze vraag ontkennend.
Hoe ziet de cao van de toekomst eruit? Die vraag stelde het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) eerder dit jaar aan studenten en jonge professionals via crowdsourcingsplatform Battle of Concepts. Dit leverde maar liefst 35 concepten op met goede ideeën.
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarmee voor de fiets van de zaak een aparte regeling geldt naast de werkkostenregeling die per 1 januari 2011 ingaat.
Een advocatenkantoor staat de ondernemingsraad en de COR van een stichting bij. De stichting weigert vervolgens de declaratie van € 44.103 te betalen omdat het advocatenkantoor, in strijd met artikel 22 WOR, geen voorafgaande kostenschatting heeft gegeven. Bovendien zouden de gemaakte kosten buitensporig hoog zijn.