Directies luisteren niet goed naar hun medewerkers zo vindt een ruime meerderheid van werkend Nederland. Om gehoord te worden zouden ze graag zien dat de directie zich wat meer laat zien. Ook zegt een groot deel dat hun werkgevers ronduit te weinig doen om huidige medewerkers te behouden.
Tijdens de coronapandemie is duidelijk geworden dat zorgmedewerkers, naast een gezondheidsrisico, ook een groot inkomensrisico lopen. Om een forse daling in het inkomen te voorkomen, verandert de CAO van de Verpleeg-, en Verzorgingshuizen en de Thuiszorg (VVT). Deze regeling treedt in werking op 1 oktober 2022. In de CAO VVT wordt een aanvullende WGA-hiaatverzekering verplicht. Daarnaast moet u de huidige Private Aanvullende WW (PAWW) zelf uitvoeren via een private verzekeraar.
Hoe word je zo aantrekkelijk mogelijk voor nieuwe werknemers? Postillion vroeg studenten aan de Hotel Management School in Maastricht de secundaire arbeidsvoorwaarden van de hotelketen tegen het licht te houden. De studenten gaven aan zich vooral zorgen te maken over hun studieschuld. Daarop besloot de hotelketen om medewerkers met een studieschuld tegemoet te komen zo meldt het AD.
Een lening met een gunstige aflossingsrente en periode, een uitkering via de werkkostenregeling of een hogere reiskostenvergoeding voor fiets en openbaar vervoer. Groene arbeidsvoorwaarden zijn zowel gewild bij werkgevers als werknemers. Bedrijven willen graag klimaatdoelen halen en werknemers vragen steeds vaker naar klimaatbudget.
Dit is geen nieuws voor jou: momenteel heerst er gekte op de banenmarkt. Mensen switchen steeds vaker van baan en goed personeel is moeilijker dan ooit te vinden. Niet alleen salaris is een belangrijke drijfveer voor werknemers, secundaire voorwaarden en sfeer op kantoor worden steeds belangrijker. Om die reden brengen YourCampus en Nmbrs dit 'Secundaire Arbeidsvoorwaarden rapport 2022' uit
Afgelopen twee maanden zijn er weer de nodige uitspraken gepubliceerd waarin onderwerp van debat was of werknemer zich schuldig had gemaakt aan (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en of dat gedrag de opgelegde maatregel (veelal een ontslag op staande voet) rechtvaardigde.
Per 2 augustus is de Wet betaald ouderschapsverlof van kracht. De wet regelt dat werknemers gedurende 9 weken van de 26 weken ouderschapsverlof een UWV-uitkering ter hoogte van 70% van hun dagloon krijgen (tot 70% van het maximumdagloon).
Steeds meer werknemers dromen ervan als werkende nomade op een exotische plek met de voeten in het zand de laptop open te klappen voor de baas. Dat kan, mits u dat goed regelt. Enkele concrete tips en aandachtspunten.
Als het wetvoorstel Wet toekomst pensioen wordt goedgekeurd, moet er de komende jaren heel wat werk verzet worden. Overgaan van het oude op het nieuwe stelsel gaat namelijk niet over één nacht ijs. En om maar in de metafoor te blijven: het wordt een Elfstedentocht die al met al gaat duren tot 2037. Het is dus belangrijk dat u nu al nadenkt over de keuzes die u moet maken en een stevige basis neerlegt voor de overgang naar het nieuwe stelsel.
Het kabinet is al enige tijd bezig om de kwetsbare positie van flexkrachten beter te beschermen. Dit begon al met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en er komt nu een nieuw pakket van hervormingen bij. Het is nog onduidelijk hoe de wet er inhoudelijk uit komt te zien, maar het is evident dat de wet er gaat komen. Dit geeft jou als werkgever ook een voordeel: je hebt tijd om je voor te bereiden.