Bijna een derde van de werknemers voorziet problemen in de vakantieperiode door afwezigheid van collega’s. Dit is het gevolg van vakanties die onderling niet goed worden afgestemd of het ontbreken van extra vakantiehulp.
Heeft u er weleens aan gedacht om een bedrijfsuitje te organiseren speciaal voor uw vrijgezelle medewerkers? Waarschijnlijk niet, maar misschien zou u dat wel moeten overwegen aangezien een groot deel van de singles in Nederland een dergelijk initiatief van hun baas zouden waarderen.
U bent een flexibele baas, uw werknemers hebben minder last van stress dan andere landen én lijken tevreden met hun huidige situatie. Dat blijkt uit onderzoek van financieel werving en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting onder 3.708 Europese, Aziatische en Australische HR en Finance Managers.
Werkgevers halen veel uit de kast om nieuw personeel aan te trekken. De ene keer bieden ze een concertkaartje aan mensen die op sollicitatiegesprek komen, een andere keer een premie van € 1500 aan een werknemer die een nieuwe werknemer aanbrengt. De vraag is: moet u loonheffing inhouden over uw sollicitatiecadeau?
Ruim eenderde (38 procent) van de werknemers in Nederland mist tijdens een vakantie de sfeer op de werkvloer. Dit blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Creyf’s Uitzendbureau.
De gemiddelde loonstijging in Nederlandse organisaties zal in 2008 gemiddeld een half procent hoger zijn dan in 2007. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het Nationaal Beloningsonderzoek.
Werkgevers willen af van de extra regelingen in de cao’s zoals vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijke verlofdagen. In plaats daarvan zien ze graag dat de werknemer een bedrag bovenop het kale loon krijgt om vrij te besteden, bijvoorbeeld voor extra verlof.
De uitbreiding van het moederschapsverlof in Groot-Brittannië is schadelijk voor de carrière van vrouwen. Dat zegt voorzitter Nicola Brewer van de Britse waakhond voor gelijke behandeling en mensenrechten in The Times, dat meldt Nu.nl.
Vier van de vijf ondernemers vinden dat mannelijke werknemers voldoende mogelijkheden hebben om vrij te nemen bij de geboorte van een kind. Van de ondernemers vindt 70 procent het voorstel voor een wettelijk recht op twee weken ‘vaderverlof’ dan ook een vorm van ‘overbodige regelgeving’. Dit blijkt uit onderzoek van het VNO-NCW-opinieblad Forum onder 273 directieleden van bedrijven.
Een werkgever en werknemer sluiten een paar weken voor het beoogde einde van de arbeidsovereenkomst een beëindigingsovereenkomst. Bij de onderhandelingen is niet besproken of de werkneemster tot het eind moet blijven werken. De werkneemster neemt eerder vrij, waarop de werkgever weigert salaris te betalen. Een soepel lijkend einde mondt zo toch nog uit in een juridische procedure (Kantonrechter Maastricht, 23 april 2008, LJN: BD2241).