In 2012 gingen werknemers gemiddeld met 63,6 jaar met pensioen. Een half jaar later dan in 2011. Ruim 40 procent van de werknemers was bij pensionering 65 jaar of ouder. In totaal gingen vorig jaar 78.000 werknemers met pensioen aldus cijfers van het CBS.
Om de arbeidsmobiliteit in de regio op te drijven komt er over twee jaar in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland een informatiepunt voor de grensoverschrijdende arbeidsmarkt zo weet Express.be te melden.
Mannen hebben steeds vaker een deeltijdbaan. Werkte begin 2001 12 procent van de mannen in deeltijd, in 2012 is dit aandeel gestegen naar 17 procent. Vooral onder mannen van 15 tot 25 jaar is het aandeel met een deeltijdbaan gegroeid zo blijkt uit cijfers van het CBS.
54 procent van de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking vindt salaris de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Inhoudelijk interessant en uitdagend werk zijn steeds minder doorslaggevend, zo blijkt uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 20.000 respondenten die representatief zijn voor de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking .
Dit jaar ziet de loonstrook er door de invoering van de Wet Uniformering Loonbegrip (ULB) anders uit dan voorgaande jaren. Voor werknemers met een auto van de zaak is het bijvoorbeeld even opletten geblazen zo laat ADP weten.
Als er geen actie wordt ondernomen om de gevolgen van de vergrijzing te doorstaan verslechteren de overheidsfinanciën van ontwikkelde landen flink. Dat stelt kredietbeoordelaar Fitch in De Volkskrant.
Volgens Brussel beschermt de overheid in Nederland werknemers onvoldoende na terugkeer van zwangerschaps-, adoptie- of ouderschapsverlof. Nederland moet hiervoor voor de rechter verschijnen aldus de Europese Commissie.
De behandeling van de plannen voor veranderingen in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en Wet aanpassing arbeidsduur (WAA) laten nog langer op zich wachten. Zij liggen al ruim een jaar bij de Tweede Kamer. En nu heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weer om behandelingsuitstel gevraagd.
Het overleg met de vakbeweging en de werkgevers over een sociaal akkoord wordt gefrustreerd door het kabinet zo zegt voorzitter van de vakcentrale FNV Ton Heerts in de Volkskrant. De wijzigingen op de AOW gaan door zonder daar eerst over te overleggen aldus Heerts.
Werkgevers berekenen regelmatig de bijtelling onjuist door in de loonbelasting zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). Vaak wordt een verkeerde waarde van de auto als grondslag genomen.