Dit zijn gemiddelde beloningen voor 10 typische kantoorbanen, waaronder HR Officer
In de tijden dat de arbeidsmarkt krap is en talent schaars, is het voor werkgevers essentieel om te investeren in het behoud van waardevolle werknemers. Veel organisaties richten zich daarbij op het verbeteren van arbeidsvoorwaarden en het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Eén van de belangrijke onderdelen van deze arbeidsvoorwaarden is het aanbieden van aantrekkelijke pensioenregelingen.
Vol- en deeltijders moeten gelijk behandeld worden per arbeidsvoorwaarde zo benadrukken recente uitspraken van het Hof van Justitie over deeltijdwerkers. Dit kan voltijdwerk minder aantrekkelijk maken en deeltijdwerk lucratiever, waardoor werkgevers hun arbeidsvoorwaarden kritisch moeten herzien.
Betaald ouderschapsverlof wint aan populariteit. Intussen is het aantal verlofopties rondom geboorte en gezin dichtgegroeid tot een ondoorzichtig woud. Daarom de verschillende verlofopties met bijzonderheden op een rij.
Mobiliteit speelt een steeds grotere rol in de manier waarop organisaties invulling geven aan aantrekkelijk werkgeverschap. NS Zakelijk vertelt hoe het HR- en mobiliteitsmanagers hierbij kan ondersteunen.
Om de bedrijfsvoering te waarborgen richten organisaties in de krappe arbeidsmarkt zich steeds meer op personeelsbehoud. Meer dan de helft van de werkgevers in finance, IT, HR en customer support legt de focus op behoud van vaste functies, terwijl zo'n 35% uitbreiding overweegt. Dit blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Robert Half en onderstreept de groeiende trend naar vaste arbeidsrelaties, die de afgelopen jaren is ingezet.
Omvat het loon ook het kwartiertje extra eerder openen van kantoor of werkoverleg tijdens de vrije middagpauze? Spreek dit expliciet af want als je dat niet doet, neem je als werkgever onnodig risico aldus mr. Marcus Draaisma.
In een recente zaak die speelde bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant was de vraag aan of partijen een arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden waren overeengekomen of een arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden en één dag. Het lijkt wellicht onbenullig, maar die ene dag maakte in deze kwestie het verschil zo legt arbeidsrechtadvocaat Lieve Holterhues uit.
Bijna de helft van alle Nederlandse werknemers (49,0%) is tevreden over het volledige salarispakket. Bijna een derde (30,6%) staat hier neutraal tegenover en slechts 13,5 procent is ontevreden. Met deze scores staat Nederland op de tweede plek van de meest tevreden werknemers in Europa. Polen is koploper met een tevredenheidspercentage van 51 procent en Servië staat onderaan met slechts 20 procent tevredenheid.
Volgens een Amerikaans onderzoek van Gallup voelt maar 28% van de werknemers die volledig remote werken zich verbonden met de missie en het doel van hun organisatie. Dit afnemende gevoel van verbondenheid is zorgwekkend, maar is het een teken dat remote werken niet werkt of eerder een teken van slecht management?